Националният отбор за жени до 20 години претърпя катастрофална загуба с 48:91 от Сърбия, в първия си мач на Европейското първенство в тази възраст, което стартира днес в Гдиня, Полша. Заедно с нашия тим пътува и селекционерът на жените Хосе Мария Бусета, за да наблюдава отблизо изявите на бъдещите попълнения в своя състав.

Момичетата на испанския треньор Хосе Луис Ернандес обаче със сигурност не са впечатлили никого, като изиграха ужасна първа четвърт на двубоя, която на практика реши изхода от сблъсъка още на 10-та минута. В тази част българките реализираха четири точки, срещу цели 35 на сръбкините. Втората четвърт бе по-добра за нашите, които дори я спечелиха с 19:16, но така не успяха почти никак да съкратят изоставането си. След почивката отново Сърбия бе по-класния тим на паркета и с лекота западните ни съседи задържаха солидния аванс до края на мача.

Единствена от състава на България Христина Иванова записа двуцифрен актив от точки – 11. Стефка Митева вкара осем точки и хвана шест борби. Родните баскетболистки обаче отстъпиха тотално борбата под коша, а направиха и повече грешки. Соня Петрович и Ана Дабович вкараха по 14 точки за Сърбия.

В нашата група Б са още Италия и Черна гора, като утре от 14 часа играем с черногорките, а в събота от 16:15 срещаме „адзурите”.