Капитанът на сръбския национален тим по баскетбол Милош Вуянич коментира след победата над Италия, че успехът е много ценен за младите играчи. Сърбия е сред съперниците на България в групата от евроквалификациите и двата тима ще се срещнат първо на 3 септември в Белград, а реваншът е на 20 септември в зала „Универсиада” в София.

Вуянич пък е познат на българските фенове и от мачовете, които изигра с екипа на Динамо Москва срещу Лукойл Академик в турнира за Купа УЛЕБ.

„Мисля, че се създава един нов отбор, който е готов да покаже, че в Сърбия продължава да се играе добър баскетбол”, заяви Вуянич през вестник „Курир” и продължава: „В срещата с Италия показахме, че имаме голямо желание да се докажем. Сигурен съм, че занапред ще играем все по-добре. Най-важно е, че няма суета, което значи много за всеки тим. Атмосферата е отлична.”

На въпрос какви са шансовете този състав да донесе медали за Сърбия Милош Вуянич отговаря: „Още е рано да се говори за това, защото тръгнахме от нулата. Вярвам обаче, че първо ще се класираме на Европейското, а после ще мислим за медалите. Иска ми се като малко по-опитен играч да мога да помогна на по-младите. Колективът е преди всичко.”

Сърбите почиват във втория кръг от евроквалификациите, докато България гостува на Финландия утре, а Унгария приема Италия.