Крилото на българския национален отбор по баскетбол Калоян Иванов напусна лагера на „трикольорите” и замина за Испания. Варненецът ще прекара няколко дни на базата на своя тим ВивеМенорка, където ще му бъдат направени обстойни медицински прегледи. Иванов лекува контузия от известно време и не участва с срещите на националния отбор, но въпреки това бе оставен в разширения състав.

Лекарят на ВивеМенорка Нандо Салом ще обяви своето решение след като види как върви възстановяването на играча. В събота Калоян трябва да се прибере в България и да е в щаба на националите за ключовото домакинство срещу Италия. Менорка обаче не позволява той да бъде на терена, докато не е 100% готов.

Със завръщането си в Менорка, Калоян коментира:„Много съм щастлив да съм пак тук. Иска ми се да остана, защото ВивеМенорка прави толкова много за мен, но страната ми също е важна, и трябва да се прибера, след два дни тръгвам обратно.”

„Щастлив съм и се чувствам много добре. Все още не съм 100% готов да тичам или тренирам, но прогресът ми е позитивен и скоро се надявам да съм отново в топ форма,” обясни още Коко. Той сподели и впечатленията си от програмата на ВивеМенорка за сезон 2008/08: „Харесвам отбора ни тази година. Привличането на Пух Джетър и Бъд Ели е чудесно, а Владимир Бойса може да допринесе много в подкошието. А освен това със Стоич, Бадзарич и Гузман…и всички останали от миналата година, мисля, че разполагаме със силен и талантлив състав.”

На въпрос какви са личните му цели през новата баскетболна година Калоян Иванов заяви: „Моите цели са само свързани с клуба. Няма значение дали имам 20 борби, две или петдесет, важното е да го правя, за да побеждава отбора и да изпълнявам заръките на треньора Рикард Касас. Искам ВивеМенорка да върви нагоре и някой ден да се борим за нещо повече от оставане в групата.”