От близнаците Деян и Калоян Иванови се очаква да се сред най-полезните за българския тим на Европейското първенство по баскетбол в Литва. Тимът ни отпътува за Клайпеда, а в сряда ще се изправи срещу един от фаворитите в групата Словения.

„След всеки мач си вадим изводи и след всеки мач смятам, че можем да играем по-добре, въпреки че не го показахме това лято. Смятам, че отборът може доста повече. Отиваме оптимистично настроени и да покажем нашия максимум на това Европейско. Няма непреодолими отбори. Не съм съгласен, че Словения и Русия са непреодолими, но съм съгласен, че са доста по-добри”, коментира Калоян Иванов на път за Литва и продължи: „Смятам, че и срещу тях можем да направим нещо, въпреки че повече се готвим за другите отбори, които дефакто са ни конкуренти за третото място. Смятам, че имаме нужните качества, за да продължим напред. Все срещу някой трябва да започнем. Даже е по-добре да започнем срещу по-силен отбор, отколкото срещу някой, който задължително трябва да победим.”

Деян Иванов пък заяви, че е изключително мотивиран за Евро 2011. „Не сме свършили още нищо, сега започваме. Наумили сме си да излезем от групите. Подготовката не беше най-гладката, имахме и контузии, както знаете. Мисля, че играхме прилично. Резултатите не бяха такива, каквито очаквахме, но сега започва важното и мачовете, които се броят. Гоним три победи срещу по-равностойните отбори, но мачът със Словения също е ключов, защото ще гоним и там изненада. Аз лично съм много мотивиран за това Европейско първенство”, сподели Деян Иванов.