Американец подсилва националния отбор на Израел за евроквалификациите.Съперникът на България в Група Б ще разчита на центъра Д'Ор Фишър. Всеки момент той ще получи паспорт след като сключи брак с дългогодишната си приятелка Михал. Фишър се запозна с нея докато носеше екипа на Макаби Тел Авив.

211-сантиметровият янки вече се присъедини към подготовката на състава, воден от новия селекционер на Израел Ерез Еделщайн в Ришон.

Местната федерация се надяваше, че ще съумее да убеди звездата на европейския клубен шампион Макаби Алекс Тайс да се отзове на поканата за квалификациите.

Центърът обаче отклони предложението с мотива, че има да взима изпити в родината си и най-после да се дипломира. Тайс има израелски паспорт от няколко години, но не игра и на Евробаскет 2013 в Словения, когато отпадна поради травма.

Фишър е на 33 години, роден е във Филаделфия и никога не е бил изтеглян в драфта на НБА. През 2013 г. подписва с Вашингтон Уизардс, но през октомври е освободен, пише Bball.bg.

В Европа кариерата му минава през Анвил в Полша, Бри в Белгия, Олденбург в Германия, Реал Мадрид и Билбао в Испания, Макаби в Израел, Донецк в Украйна. За последно се състезава в немския Бамберг.

С Бамберг в Евролигата през последния сезон Фишър записва 4 мача със средна успеваемост от 9 точки и 5 борби. В немката Бундеслига участва в 28 двубоя, в които прави по 10,7 точки и 6,5 овладени под коша топки. Американецът е №1 по чадъри в Германия със средно 2,6 блока на среща.

На 1 май 2009 г. Фишър се забърка в пиянска свада пред бар в центъра на Тел Авив. След конфликт, възникнал между посетители на нощния локал и баща му, пристигнал от САЩ да го посети, центърът на Макаби бе наранен след като в лицето му бе разбита стъклена бутилка.