Българският национален отбор по баскетбол за юноши загуби втори мач на Европейското първенство, Дивизия А, което се провежда във Франция. Момчетата на Георги Младенов отстъпиха на фаворита в нашата група С Турция с 58:74 и с една победа и две поражения, ще трябва да чакат изхода от последния двубой между Латвия и Гърция. Възможни са всякакви въртележки, като при победа на Латвия, или тяхна загуба с по-малко от пет точки, продължаваме напред. Можем да се класираме и при убедителен успех на Гърция, но това трябва да стане с над 21 точки. В случай, че гърците бият с разлика между пет и 21 точки, нашият тим ще трябва да се бори за оцеляване в елита.

Българският състав днес бе сравнително равностоен на турския, поне в три части от срещата. Фатално обаче се оказа изоставането ни в първата четвърт, когато Турция натрупа аванс от 14 точки. В средата на първите десет минути южните ни съседи дръпнаха с 14:3, и удържаха всеки устрем на нашите момчета до края, като малко преди полувремето водеха с цели 22 точки. Баскетболистите на Жоро Младенов изиграха добро второ полувреме, свалиха разликата от девет при 46:55 две минути и половина преди изтичането на третата част, но на старта на заключителния период с пет безответни точки турците решиха спора.

Пламен Христов бе най-резултатен в мача с 16 точки, Планимир Дафинов добави 10. Родните състезатели не стреляха никак зле, но отстъпиха сериозно в борбата под коша. 14 точки за Турция отбеляза Кан Мутаф.

Латвия и Гърция играят от 21.15 българско време.