Националният ни отбор по баскетбол за момчета U16 е много близо до класиране на четвъртфиналите на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Питещ. Тимът ни постигна страхотен обрат срещу Словакия, побеждавайки го с 89:78 за третия си пореден успех на шампионата.

„Лъвчетата“ изоставаха с 22 точки в хода на мача, но след невероятно второ полувреме и 31:6 в последната част, спечелиха срещата. Калоян Балканджиев вкара 25 точки за победителите (7 борби), 24 добави Михаил Калинов (5 тройки), с 13 е Ивайло Скрински, а Калоян Колев има 11, като записа още 7 борби и 7 асистенции. С успеха баскетболистите на Стойо Чолаков са лидери в групата без загуба, като последният им мач е в сряда срещу Швеция.

В същото време националният отбор на България за жени U20 завърши с победа участието си на Европейското първенство в Дивизия B, на което домакин бе Румъния. В последния си мач от шампионата тимът ни надви Украйна със 70:64, като така финишира 13-и в крайното класиране. Баскетболистките на Маргарита Маринкова водеха през цялото време, на моменти и с 21 точки, като удържаха натиска на съперника си в края. Ивана Бонева бе най-резултатна за успеха с 19 точки. Виктория Иванова има 17, с 16 е Илияна Георгиева.