Испания победи за втори път Франция в контролна среща преди Олимпийските игри в Лондон. След като във вторник испанците се наложиха над същия съперник в Мадрид, снощи го направиха и в Париж, със 75:70.

Зала „Берси“ бе пълна до горе, за да види Тони Паркър и компания, и този път те се представиха доста по-достойно, но отново не мина без нерви. Съдиите трябваше да укротят Желабал и Руди Фернандес с дисквалификация, след като страстите излязоха от рамките на нормалното.

Испанският тим най-после може да разчита на Хуан Карлос Наваро, който игра шест минути, а този период съвпадна и със серия от 15-0 в полза на иберийците, гарантирала им победата. Стрелбата на Франция изобщо не вървеше и дори отчаяните опити на Борис Диау в края не успяха да помогнат за обрат.

Пау Гасол вкара 22 точки за Испания, Сърдж Ибака добави 16. За французите младият Кевин Серафин бе най-резултатен с 12 точки, а Тони Паркър отбеляза 11.

Испания е в група В за Олимпиадата заедно с Великобритания, Австралия, Бразилия, Китай и Русия. Франция е заедно с настоящия олимпийски шампион САЩ, Аржентина, Тунис, Литва и Нигерия.

Испания пак отказа Франция, би и в Париж

източник: Reuters