Националният отбор за юноши до 17 години се класира за финала на първото по рода си виртуално световно първенство за умения - FIBA U17 Skills Challenge. Националният ни отбор до 17-годишна възраст победи Панама със 112:128 и ще играе в „двубоя“ за титлата тази вечер.
 
Треньорите на българския тим Даниел Клечков и Стойо Чолаков заложиха на петицата, която се справи с Беларус в четвъртфинала. Отново уменията си показаха Георги Герганов от Ямбол, Томас Читадзе от Черноморец, Борислав Николов от Рилски спортист, Любомир Керемедчиев от Черно море Тича и Михаил Комбаков от Берое. Николов и Комбаков записаха супер представяне като преодоляха препятствията за 24 секунди и завършиха с по 6 точки.
За първия световен трофей по баскетболни умения България ще се изправи срещу Монголия, победила Гвинея с 111:119.
 
Най-добрите български състезатели, родени през 2003 г., трябваше да участват в Световното първенство за тази възраст, домакин на което беше определена столицата София. Световната епидемия с коронавирус Covid-19 обаче стана причина за отмяната на турнира, както и на всички Европейски първенства за подрастващи. Вместо Мондиала от ФИБА учредиха ново състезание, което виртуално ще покаже способностите на играчите в надпревара по умения. 
Този отбор проведе засилена подготовка в последните няколко години с многократно събиране на лагери, участие в много тренировки и международни турнири. Миналото лято момчетата, водени от Клечков и Чолаков се класираха и в осмицата на Европейското първенство за своя набор, Дивизия Б.