Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че не е доволен от 20-годишните ни национали и смята, че е време да се помисли по-сериозно за по-младите ни баскетболисти.

“Мое лично мнение е, че в момента ние трябва да погледнем много сериозно на 14, 1- и 16-годишните. Това са възрастите, на които можем да повлияем, защото не можем да повлияем на 20-годишните, които вече са изградени. Освен това, за мен 20-годишните не показаха, че желаят. Това пък значи, че ние трябва да помислим дали да харчим пари за тях, след като те не искат. Ние ще направим една оценка къде да хвърлим усилия, защото само 20 държави имат пълен набор от отбори, както нас”, коментира Георги Глушков пред bgbasket.com и добави:

“Може би сега е моментът да помислим сериозно върху по-младите, които да са готови да играят на Европейски първенства и да играят на друго ниво, което да ни даде възможност да растем. Не съм доволен от 20-годишните не като класиране, а като желание. Ще направим оценка и ще преценим кое трябва да развиваме, след което можем да поискаме домакинство на някоя от възрастите. Отсега казвам, че няма да е за 20-годишните – нито мъже, нито жени. Трябва всяка година да имаме възможност не само ние, специалистите и организаторите, а всички – треньорите и публиката, да виждат нивото и да знаят къде се намираме. Да си даваме реална оценка, за да можем да мобилизираме сили и да направим това, което е нужно. Сигурно ще трябва да направим някоя жертва, но хубавите неща не стават без това.”