Българският национален отбор по баскетбол замина днес по обед за Варшава, където ще изиграе първите си две по-сериозни контроли тази година срещу Полша. Мачовете са в петък и неделя, като Пини Гершон ще използва общо 15 играчи. В София останаха Юлиан Радионов, Веселин Веселинов и Станислав Славейков, както и Калоян Иванов. Първите трима продължават да тренират, като окончателно решение дали ще бъдат освободени ще бъде взето след завръщането на отбора от Полша. Тогава ще се определи и още един баскетболист, който трябва да напусне лагера, тъй като групата трябва да бъде ограничена окончателно до 15 състезатели.

Калоян Иванов от своя страна ще трябва да пътува до Испания, където клубният му тим ВивеМенорка настоява той да бъде щателно прегледан, тъй като лекуваше дълго време контузия. При добро стечение на обстоятелствата близнакът ще се завърне още на 30 юли.

Проблем с контузия се е обадил снощи и при Йордан Бозов, но гардът вече се чувства по-добре и почти сигурно бъде на линия и за двете срещи с Полша.

Към националите се присъедини вече и Филип Виденов, който игра в Лятната лига на НБА. Въпреки дългото пътуване от САЩ, самият Виденов е пожелал да пътува до Полша и да бъде със съотборниците си.