Франция и Русия се класираха за полуфиналите на Европейското първенство по баскетбол за жени. Рускините се измъчиха с отбора на домакините от Латвия и трябваше да играят и продължение, за да спечелят с 69:64.

Беки Хамън вкара 9 от своите 11 точки в допълнителното време и се оказа решаващата фигура. Освен това тя реализира и крайно важните два наказателни удара, с които рускините направиха аванса си пет точки. А Мария Стеханова и Ирина Осипова, наричани двете кули, вкараха общо 29 точки и спечелиха 23 борби под кошовете.

В мача преобладаваха физическите единоборства, а техниката и финесът на женския баскетбол остана тотално на заден план, като в тази игрова обстановка изпъкна Светлана Абросимова. Тя завърши с 13 точки и 12 борби.

За домакините, които бяха близо до сензацията, Анет Якабсоне-Зогота реализира 23 точки и стана най-резултатната състезателка в мача. Гунта Баско добави 17, а срещата беше посетена от 8713 зрители- рекорд за турнира.

В мача Франция- Гърция двата отбора постоянно си разменяха водачеството, като накрая щастието се усмихна на французойките, които спечелиха с 51:49. Победата, както и останалите три полуфиналиста, си гарантират и участие на Световното първенство в Чехия след две години. 2:04 минути преди края гъркините поведоха с 49:45, след като Димитра Каленцу беше точна и даде сериозен аванс на своите.

След Селин Дюмерк вкара тройка и намали аванса им на една точка, а звездата на Гърция Евина Малци пропусна при ответната атака. След това французойките овладяха борбата и с кош на Флоранс Лепрон минута и 4 секунди преди края грабнаха победата. Сандрин Груда беше най-резултатна за Франция с 16 точки, а Евина Малци вкара 18 за Гърция.