Един от съперниците на България в евроквалификациите – Финландия завърши с победа участието си на четиристранния международен турнир в Страсбург (Франция).

Финландците победиха Чехия със 75:73 точки в последния двубой и така отбелязаха доста силно представяне на турнира с три поредни победи над домакините и Латвия.

Двубоят срещу Чехия бе равностоен, като на почивката резултатът бе 36:34 за финландците, а малко преди края 71:71. Нашите съперници имаха най-чувствително предимство в третата четвърт, когато натрупаха осем точки аванс при 56:48. Грешки на финландците обаче позволиха на чешкия тим да се върне в мача и да се опита да го спечели.

В отделните части на мача резултатът бе 22:26, 14:8, 20:16, 19:23. Най-точен за финландците бе Петери Копонен с 15 точки, с 12 се отчете Туука Коти, а едиствено Виле Макалайнен от състава не успя да се разпише в срещата.

Следващата събота, на 23 август, Финландия посреща България във „Вантаан Енерджи Арина”, като началният час на мача е 20 часа.

„Трикольорите” започват кампанията си срещу Унгария в зала „Универсиада” на 20 август. Срещата е от 18 часа, а входът е свободен.