Финалите на Европейското първенство по баскетбол за жени през 2021 година ще се проведат във Валенсия, Испания, реши ФИБА Европа. Финалният турнир ще се домакинства съвместно от Франция и Испания през юни догодина. Франция ще приеме два групи в един град, който ще бъде обявен по-късно. ФИБА вече приема кандидатури за домакинство на шампионатите през 2023 и 2025 г. Решението домакин на Евробаскет‘23 е март 2021 г., а година по-късно – и това за 2025 г.

Бордът на ФИБА Европа, член на който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, реши да преразгледа решението си от март във връзка с финализирането на европейските клубни турнири с турнир през септември и октомври през юни. Решено бе стартът на проекта за квалификация на бивши баскетболисти TIME-OUT 2.0 Erasmus+. Проектът, в който от българска страна ще участват Екатерина Димитрова и Александър Груев, трябваше да започне със среща в Прага. Тя обаче бе отложена за по-късен етап заради пандемията с Covid-19. Вместо това курсистите ще участват във видео конференция от 22 до 26 юни.

ФИБА пък реши Световното първенство за мъже през 2023-а година ще се състои от 25 август до 10 септември. Груповата фаза ще бъде в Индонезия, Япония и Филипините, а финалите - в Манила. За първи път световно ще се играе в няколко държави, като отново ще е с 32 участника. Квалификациите ще преминат в шест прозореца в рамките на 15 месеца на четири региона. Те стартират през ноември 2021 и ще продължат до февруари 2023. Първият прозорец трябва да бъде през ноември тази година -22-30.