И двата мача, които ще изиграе националният отбор през идната седмица, ще могат да се наблюдават от всички в столичната зала "Триадица".

Първоначално открита за зрители бе само проверката с Академик София в понеделник, но след това щабът прецени да открие и тази с Левски Лукойл, разбира се, и със съгласието на противника.

Мачът с Академик е в понеделник от 17.30 часа, а този с Левски - във вторник от 11.00.

Росен Барчовски тренира 16 състезатели в последните два дни в столицата, за да види някои нови неща и да положи основите на някои системи в нападение и защита преди квалификациите през февруари.

Според първоначалния план, Академик София ще използва в своя състав петимата баскетболисти, които в момента са с националния, за проверката - Лъчезар Димитров, Николай Грозев, Николай Николов, Цветомир Чернокожев и Андрей Иванов.

Чавдар Костов и Венци Петков пък ще играят за Левски Лукойл на другия ден, но Йордан Минчев остава към състава на националите.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.