Италианският национален отбор по баскетбол записа две победи на турнира „Бандиера Блу” в Розето, част от подготовката на Скуадра Адзура за евроквалификациите, където тимът е в една група и с България.

В първия ден на турнира италианският отбор се наложи без особени проблеми над Алжир с 93:65. „Адзурите” водеха в резултата през цялото време и спечелиха без усилия, което не допадна много на старши треньора Карло Рекалкати. Даниеле Чинчиарини демонстрира добра форма, като завърши с 19 точки, а Бруно Черела добави 13.

Вторият ден от турнира предложи доста повече емоции, като съперник на Италия бе регионалният съперник и традиционно силен тим на Хърватия. Скуадра Адзура стигна до победата със 67:63, но в никакъв случай това не стана лесно.

Динамичната игра на гостите и тяхната физическа сила се оказаха трудно препятствие за италианците, като те имаха проблеми със стрелбата си и с опазването на съперника. След края на двубоя Карло Рекалкати заяви, че е доволен от това, че отборът му е отвърнал на предизвикателството.

Луиджи Да Томе завърши с 18 точки за Италия, а Ведран Вукушич вкара 17 за хърватите.

Италия ще играе с Иран в спор за трофея от турнира.