Името на Десислава Ангелова говори достатъчно в родния баскетбол.

От години Деси е във Франция където работи в една от най-добрите школи в страната европейски вицешампион – Мондевий. Това лято Ангелова направи и дългоочакван дебют като треньор и в България. Тя поведе националния ни отбор за момичета до 16 години в подготовката има за Европейско първенство, Дивизия В, в Скопие в края на август.

Ангелова вече от седмица е с отбора на България в Горна Малина.

Какво смята тя за един от най-наболелите въпроси от последните дни в България – решението на УС в женското първенство да не се допуска участието на чуждестранни състезателки:

„Много е сложно. Има много За и Против. Но времето ще покаже до колко това решение е правилно. Има обаче едно-две сигурни неща. Първо – това е шанс. Дано отборите, които до сега играха в А група, се съгласят да играят и този сезон. Това е шанс за тези момичета. Да ги оставим в баскетбола, да играят повече. Ясно е, че класата на първенството ще падне. Но българките ще могат да покажат, да се развиват. Трябва търпение. Само времето може да покаже до колко правилно е това решение“, коментира Ангелова пред официалния сайт на българската федерация по баскетбол.