Един от играчите, на които най-много се разчита за Евробаскет 2009 – Деян Иванов, пропусна част от тренировката на България ден преди първия ни мач на шампионата. Крилото на националния тим е с болки в гърба и днес му бе поставена обезболяваща инжекция, след което бе оставен да почива. Единият от близнаците обаче със сигурност ще е на пейката в първата среща с Полша в понеделник, дори и да се наложи поставянето на по-сериозна доза болкоуспокояващи.

Пини Гершон проведе следобедната тренировка на своите момчета при закрити врати, като представителите на медиите бяха допуснати само в края на заниманието. Всички в родния щаб бяха в чудесно настроение след усърдното тичане по паркета в зала „Стулеция”. Тренировката на България бе първа по програма за отборите от група D, като след заминаването на нашите в залата влязоха и Полша, Литва, и Турция.

България – Полша в мача на откриването е утре от 19.15 минути (българско време), а организаторите все още дават уклончива информация дали откриването ще се състои преди този двубой, или след неговия край.