Един от най-резултатните за България в първия мач от Евробаскет 2009 Деян Иванов отсече, че националният ни тим има шансове срещу Турция в сбълъса довечера от 22.15 часа във Вроцлав.

„Загубихме първия мач в първото полувреме. Направиха ни много точки от контраатака. През второто полувреме се опитахме да се върнем и успяхме до 7 точки. Второто полувреме играхме по-добре. Не сме загубили шансове. Ще излезем за победа срещу Турция, което според мен е по-важно – да победим, отколкото мача срещу Полша. Специално върху мен не е оказало влияние, че играхме пред пълни трибуни и феновете подкрепят домакините. Аз обичам да играя в пълна зала, независимо кой подкрепят феновете. Това дава по-голяма мотивация”, каза играчът на италианския Монтегранаро.

„Турция е преодолим отбор, но естествено, че трябва да играем добре, за да ги бием. Не можем да си позволим да играем слабо. Определено не бягат колкото поляците. Поляците бягаха наистина много, особено някои от играчите. Високите им състезали са изключителни атлети. Мисля, че в това отношение турците отстъпват. Ние ще направим всичко възможно да ограничим стрелбата ни. Като цяло мисля, че имаме реални шансове да победим един мач и да продължим напред. Имаме 40 борби, което невероятно в един мач на чужд терен. Страдахме в нападение”, коментира единият от близнаците Иванови.