Проблемите пред старши треньора на Черноморец Димитър Димитров намаляха, след като контузените Стефан Трайков и Траян Дянков вече са готови за игра и намериха място в групата от 20 футболисти за днешното гостуване на Берое.

Проблемите с леките травми на още двама от играчите - Георги Караканов и Любомир Любенов също са отшумели напълно и те ще могат да бъдат на разположение на треньорския щаб.

Все още Херо не може да разчита на португалеца Марсио Нуньо, който ще почива още седмица, както и на вратарите Янко Георгиев и Иван Чворович. Те най-вероятно ще могат да застанат в рамката след прекъсването на шампионата, заради евроквалификациите, като и двамата започват пълноценни тренировки от понеделник.

В същото време се разбра, че продължава усилената селекция на Димитър Димитров. Бившият национален селекционер продължава усилено да търси централен нападател, халф и защитници, като за целта само през последната седмица е изгледал половин дузина дискове със записи с играта на различни футболисти, осигурени от български и чужди мениджъри. Най-вероятно играчите, които предизвикат интереса на специалиста, ще бъдат поканени за проби в отбора през зимния трансферен прозорец.

За утре сутринта Херо е предвидил кратка тонизираща тренировка в парка на минералните бани.

Очаква се отборът на Черноморец да бъде подкрепен от поне 60-70 привърженици, които ще пристигнат с осигурен от ръководството на тима автобус, както и с лични автомобили.