Капитанът на националния отбор на България заяви, че европейските квалификации срещу Кипър и Румъния ще дадат самочувствие на тима преди участието му на европейското първенство в Грузия, което започва на 1 септември.

В Самоков българите надиграха с 88:55 Кипър, а в неделя предстои мач с Румъния - съперник, срещу който Костов постави за цел победа с поне 15-20 точки разлика.

 Костадин Андонов
65 снимки

"Хареса ми, че всички играха с много голямо желание и енергия. Затова и резултатът днес е такъв. Треньорът искаше това от нас и то се получи. Днес и срещу Румъния сме фаворити, но не мисля, че това е лошо. Изразителни победи срещу тези съперници ще ни дадат самочувствие преди европейското първенство, особено след загубите, които допуснахме на приятелския турнир в Чехия. Надявам се, че и срещу Румъния резултатът ще бъде подобен. Много е хубаво, че в отбора влизат все повече млади момчета. Националният отбор е голям подиум и се радвам за Иван Алипиев, че показва качествата си на тази сцена. Не знам дали той ще бъде в състава за европейското първенство, но му пожелавам това", каза Костов.

"Срещу Румъния всичко под победа с 15-20 точки ще бъде лошо за нас, така че трябва да се целим точно в това", допълни той.

Младият Иван Алипиев, който направи дебют в официален мач, също подкрепи думите на Костов.

"Работата въобще не е приключила, предстои ни много по-сериозен мач срещу Румъния. Но се радвам, че направих официален дебют за България. Надявам се оттук да вървя само напред и нагоре. Много съм доволен, че нещата се получиха така гладко с влизането ми в отбора. Благодарен съм за доверието, което получих от старши треньора Росен Барчовски и щаба му. Щом капитанът Чавдар Костов е казал, че победа с по-малко от 15-20 точки ще бъде неуспех срещу Румъния, аз съм напълно съгласен с него", заяви Алипиев.