Българският национален отбор по баскетбол за мъже спечели приятелския турнир в Минск, въпреки че загубиха последната си проверка там от Израел с 69:72 (17:23, 34:44, 42:65). С две победи и тази минимална загуба, момчетата на Росен Барчовски продължават положителното си представяне в контролите, които са изиграли до момента. За Най-полезен център на турнира в Беларус бе избран български състезател – Николай Върбанов.

Днешния двубой с Израел започна кошмарно за нашите, които допуснаха противникът да се откъсне с голяма преднина. На българите бяха отсъдени две технически нарушения, което също оказа влияние и израелците успяха да поведат с цели 23 точки. След това обаче, „трикольорите” подобриха играта си и почнаха да намаляват пасива си. Малко преди края на двубоя разликата бе свалена до 2 точки, но до обрат така и не се стигна, пише bulgarianbasket.com. 

Във втори пореден мач най-резултатен за българите бе Филип Виденов, който завърши със 17 точки. Добре игра и Деян Иванов, който пък реализира 11.

Беларус надигра Украйна със 74:69 в последния мач на турнира, и така донесе и първото място за нашия тим. След този резултат три отбора - България, Израел и Беларус - завършиха с еднакъв актив - по 2 победи и 1 загуба. В преките двубои между тях обаче, с най-добри показатели е именно България, което донесе и първото място на нашите.

Националите ще се приберат в България и утре ще заминат за Правец, където ще продължат с подготовката си. В края на следващата седмица на българите предстои нов приятелски турнир в Италия, където ще имат мачове с домакините, Полша и Македония.