Българският женски баскетболен отбор пътува утре рано сутринта за Тел Авив с полет през Будапеща, а в сряда излиза именно срещу Израел във втория си мач от допълнителните евроквалификации.

Националките победиха Унгария в първата си среща в Перник, а в момента са втори в класирането в групата.

„Наистина имаше голям ентусиазъм след победата над Унгария, защото те са много сериозен отбор. Не искам чак толкова приповдигнато настроение, защото просто победихме един силен противник. Тренировките продължиха в нормален ритъм. Не сме направили нещо чак толкова сензационно. Следващият мач може да се окаже доста стратегически за нас. Ако успеем да надвием Израел ще е много силен ход, но в там се играе трудно като гост. Противникът е разучен добре. Те загубиха от Унгария и това не е нещо нелогично”, коментира старши треньорът на България Георги Божков и добави по повод здравословното състояние на Зорница Костова и Радостина Славова:

„Момичетата са възстановени, за съжаление не са в оптимална спортна форма, но какво да се прави. Най-силното ни оръжие срещу Унгария беше защитата и доброто включване на Албена Брънзова. Но защитата беше решаваща. Двата ни съперника са много различни. Сега се готвим за Израел и сме забравили за малко унгарките.”