Звездата на словенския национален отбор по баскетбол Бощиян Накбар се оплака на феновете си от организацията на Европейското първенство в Литва. Според него, словенските национали са ощетени, а България се ползва с привилегии. Причината – родните национали проведоха първите си тренировки в основната зала в „Клайпеда Арена”, докато Словения ще има възможност да влезе в нея едва днес, часове преди мача между двата състава.

България и Словения излизат един срещу друг от 18 часа в дебютната си среща на Евробаскет.

По-малко от 24 часа преди двубоя Боки, както го наричат на галено в Словения, използва своя Twitter, за да изрази негодувание от разписанието за тренировки.

„Преди първия ни мач, България тренира два пъти в основната зала, а Словения – 0. Браво, много добра организация... Ама НЕ!” – отбелязва Накбар.

Най-интересното обаче е, че самият Накбар дори няма да играе на първенството, тъй като лекува контузия. Въпреки това той подкрепя по всякакви начини съотборниците си, като дори прави собствен видео-блог, за да обсъжда Евробаскет. Играчът дори бе нает от словенска телевизия за коментатор на срещите на тима.