Победа в първата си среща на турнира за Наградата на София постигнаха баскетболистите от националния ни отбор. България надви Беларус със 113:97 точки, като играчите демонстрираха силни изяви в нападение. Филип Виденов бе най-резултатен с 34 точки за 28 минути на терена, като добави и 4 асистенции. Двамата американци Андре Оуенс и Ърл Роуланд също бяха на ниво и вкара съответно 15 и 14 точки, а овладя по 4 и 6 борби всеки. Центърът Стефан Георгиев- Торо се отчете с 12 точки и 3 борби за 17 минути. Младокът Чавдар Костов и Васко Евтимов, които бяха в стартовата петица, завършиха съответно с 5 и 3 точки, но Евтимов игра само през първото полувреме.

Националният ни тим водеше през цялото време на двубоя, като преднината дори достигна 18 точки. Съставът на Беларус обаче показа точна стрелба от далечно разстояние, като гостите отбелязаха 14 тройки. На почивката България дръпна с 54:46 точки, като през второто полувреме разликата на няколко пъти се стопи до 7-8 точки. За Беларус с 21 точки се отличи Павел Улиянко.

Селекционерът Пини Гершон остави на пейката Бойко Младенов, Асен Великов, Христо Николов, Станислав Славейков и Златин Георгиев. Следващият двубой на България е утре от 20.45 часа срещу Кипър.