България победи Румъния с категоричното 78:65 (18:15,  27:19, 12:15, 21:16) Румъния в последен мач от приятелския  турнир по баскетбол за мъже в Самоков. С това воденият от Георги Младенов отбор спечели надпреварата.

Двубоят беше равностоен в първата част, но две великолепни  серии на българския състав във втората решиха предварително  крайния изход. Божидар Аврамов даде тон на разгрома с три точки  за 21:15 още с първия си изстрел във втората четвъртина, а  Христо Захариев го последва с нова успешна стрелба от далечно  разстояние. В крайна сметка българите спечелиха с осем точки  разлика частта и увеличиха аванса си до 11 пункта преди  почивката.

Второто полувреме започна по-добре за румънците, но серия от  седем поредни точки в заключителната четвъртина сложи точка на  интригата в мача. Александър Везенков беше над всички на паркета с "дабъл-дабъл"  при 21 точки и десет спечелени борби, а Христо Захариев добави  други 15 пункта. За румънците най-резултатен беше Михай Силвашан с 12 точки./БТА