Има много неща, които трябва да се променят в женския баскетболен национален отбор и върху които трябва да се работи.

Би ми се искало най-вече да се подобри тактическата дисциплина в него. Това каза Георги Божков, който вчера беше избран от управителния съвет на Българската федерация по баскетбол за треньор на женския национален отбор.

"Новият пост го приемам като признание за това, което съм постигнал до този момент. Разбира се, когато те канят в националния отбор, няма как да откажеш. И никой не трябва да си помисли, че трябва да откаже на националния отбор - това го казвам по повод на всички баскетболистки, които ще получат покана", коментира Божков, който ще продължи да бъде треньор и на Дунав 8806.

По думите му в националния отбор трябва да се използва много добрата организация и условия за работа, които са били досега.

"Трябва да се направят някои промени по състава и да се подобри играта, като отборна игра, за което няма много време. Предстои ни квалификация от два мача в началния период и имаме много малко време за подготовка", каза Божков.

На въпрос дали вече е набелязал състезателки, той отговори, че е още рано за това. "Ще следя всички момичета, които играят в България и в чужбина. Много е важно в каква спортна форма ще се намират те към края на първенството. Само тези, които се намират в добра спортна форма, ще бъдат поканени", каза Божков.