Селекционерът на женския национален тим на България по баскетбол Георги Божков обяви състава за предстоящите мачове с Русия и с Гърция - съответно на 21-и и на 25-и ноември, които са част от квалификациите за Евробаскет 2017. В групата на България е и отборът на Швейцария. 

Селекционерът ще разчита на Даниела Петева /Монтана 2003/, Стефка Митева /Алба Юлия, Румъния/, Радостина Димитрова /Дунав 8806/, която ще бъде втори капитан на отбора, Христина Иванова /Орвието, Италия/, Виктория Стойчева /Монтана 2003/, Цветомира Шаренкапова /Дунав 8806/, Милена Томова /Берое/ - капитан на отбора, Радостина Димитрова /Монтана 2003/, Габриела Костова /Нефтохимик 2010/, Жаклин Златанова /Сарагоса, Испания/, Зорница Костова /Дунав 8806/ и Ноел Куин /Наполи, Италия/.

източник: LAP.bg, Радослав Делийчев

Божков обясни, че Габриела Костова и Радостина Димитрова /Монтана 2003/, ще бъдат за първи път в националния отбор. Той благодари на Милена Томова, че е намерила възможност, след майчинство, да се включи в състава. По думите му такива играчи са за пример. 

Селекционерът информира, че началото на подготовката ще бъде поставено на 13-и ноември, като до 16-и ноември трябва да се събере целият състав. Той каза още, че ще има само три дни за подготовка преди мача с Русия в Екатеринбург, като за това време трябва да се направи бърза оценка на състоянието на състезателките.  

"Смятам, че на никой треньор няма да му стигне времето за подготовка", каза Божков и допълни, че Русия и Гърция са по-обиграни, тъй като са участвали на европейското първенство това лято.  

източник: LAP.bg, Радослав Делийчев

По думите му Русия е фаворит в групата, като трудно ще се играе срещу такъв съперник. Божков каза още, че мачът с Гърция - на 25 ноември в "Булстрад Арена" в Русе, може да се окаже много важен, като призова колкото се може повече фенове на баскетбола да дойдат и да подкрепят отбора. Билетите за мача ще са на цена от 8 лева. 

"Целта е България да излезе от групите и да се класира на европейското първенство", каза треньорът и допълни, че първият отбор от всяка група и шестте най-добри втори се класират за Евробаскет 2017. /БТА