Босна и Херцеговина е на път да изпревари България и да отмъкне Светислав Пешич. Според медиите в страната, Пешич и Божидар Малкович са основните кандидати за селекционер на националния отбор на страната. В Босна са убедени, че Менсур Байрамович ще бъде освободен, и затова вече се търси друг вариант.

Освен двамата споменати фаворити, за кандидат треньори се смятат още Александър Петрович, Ясмин Репеша и Емир Мутапчич.

Пресата в Босна пише още, че преди няколко дни шефовете на баскетболната централа на страната са поставили ултиматум да се посвети само на работата си с националния отбор, както в подготовката, така и в квалификациите за Евро 2011. В момента Байрамович води клубен тим от Сирия, което е проблем за федерацията.

Така федерацията на Босна и Херцеговина е почти сигурна, че ще наеме голямо име за следващ национален треньор, като в момента дори се прави финансова кампания за събиране на средства, които да осигурят класен наставник като Пешич.

Припомняме, че Българската федерация по баскетбол продължава да твърди, че Светислав Пешич е първи в списъка с бъдещи национални треньори и за нашата А селекция. Самият Пешич обаче категорично вече веднъж обяви, че няма намерение да поема България, и ангажиментите му на този етап са само като консултант. Дори да реши да избира между двете страни, е доста по-вероятно Пешич да се спре на Босна, където е легенда на местния гранд КК Босна АСА.