Босна приема Унгария в последния мач от групата ни в допълнителните евроквалификации за шампионата в Испания през септември. Българските баскетболисти обаче вече изиграха всичките си срещи и нямат шансове да продължат напред. Именно България оглавява временното класиране с 2 победи и 2 загуби, но няма вариант да остане начело след двубоя в Цазин довечера. Босна също е с 2 победи и едно поражение, а Унгария е с 2 загуби и 1 успех.

Босна пък е абсолютен фаворит в мача от 21 часа тази вечер и дори може да си позволи минимална загуба. Това обаче никак не влиза в плановете на наставника на тима Ненад Маркович и неговите състезатели, които искат да завършат срещите в групата с успех преди последния квалификационен турнир в Испания. Другите два фаворита за място в Менорка са Израел и Македония.

„Мачът има специално значение да нас, но и за унгарците, защото отборът, който завърши последен в класирането ще играе турнир за оставане в А дивизия. Не мисля, че унгарците вярват, че могат да ни победят с 16 точки разлика, но ние няма да правим сметки. Бяхме по-добри в първия двубой и няма причини да не покажем същото пред нашите фенове”, коментира старши треньорът на Босна Ненад Маркович.