Селекционерът на женския национален отбор по баскетбол Николай Боруков имената на баскетболистките, играещи в чужбина, които ще се включат в подготовката за евроквалификациите.

Това са Гергана Брънзова (Фенербахче, Турция), Ева Гунева (Шибеник, Хърватия), Гергана Славчева (Пол Коменсе, Италия), Ивелина Вранчева и Милена Томова (Сегет, Унгария), Таня Чиров (Италмока, Италия), Жаклин Златанова (Тарб, Франция), Мария Цанкова (Виаонети Винарос, Испания) и Теодора Петрова (Бургос, Испания). Изненадващо в състава не попадна Радостина Димитрова, която също записа много добри мачове с екипа на Виаонети Винарос.

"Говорих с всички момичета и те потвърдиха, че ще играят в националния отбор. Радвам се, че приключиха успешно първенствата със своите отбори, играха силно и нямат контузии. Всички ми дадоха дума и се надявам да я изпълнят", каза Боруков пред БТА.

Той добави, че имената на шестте националки от българското първенство ще обяви след края на финала, където Дунав Еконт Русе води на Лукойл Нефтохимик Бургас с 2:0 победи. Третата среща е тази вечер в Бургас.

Отборът започва подготовка на 23-ти юни като до 30-ти ще е на лагер във Варна. След това предстоят лагери на Белмекен и в Правец, участие в международни турнири в Чехия и Словакия и турнира "Иван Гълъбов" от 15-ти до 17-ти август.

Все още не е ясно къде женският отбор ще играе европейските квалификации.

"Колебаем се между Габрово и Самоков. На 2-ри юни ще има Управителен съвет на федерацията, където този въпрос ще бъде решен", каза още Боруков.