Старши треньорът на България Николай Боруков коментира победата на нашите баскетболистки над Белгия в началото на евроквалификационния цикъл. Момичетата спечелиха със 74:70 в интересен и оспорван мач.

„Очаквах такъв труден мач. Напрежението бе много голямо, играхме много сковано. Направихме прекалено много елементарни грешки. Това не е играта, която очаквам да играе отбора ни. Дано да успеят да преодолеят това напрежение, но ми прави впечатление, че във всички контролни срещи преди този мач винаги го имаше. Разбирам, че 90 % от състава е променен, това със сигурност има влияние, но повечето от водещите състезателки са опитни и не трябва да допускат такива грешки. Имаше някакъв вирус в момичетата през последните дни и повечето от тях бяха болни,” заяви Боруков пред БНТ веднага след мача.

„Хубавото е, че в крайна сметка победихме един силен отбор. Оптимист съм, но мислим мач за мач, трудното тепърва предстои. Трябва обаче доста да изчистим от грешки играта си, за да успеем,” завърши позитивно Николай Боруков.