Националният отбор на България по баскетбол до 18 години не успя да удържи Швеция и отстъпи с 58:62 точки във важен мач за влизане в осмицата на Европейското първенство, Дивизия Б в Скопие, Македония.

Българският отбор започна повече от добре мача и бързо натрупа двуцифрена разлика в първата част, но след това скандинавците скочиха като ужилени и до края на двубоя показаха по-силна воля за успеха. Нашите се бориха по-добре в мача, а двата отбора като цяло показаха слаб процент на успеваемост в стрелбата за 3 точки. Решаващ обаче се оказа по-големият брой грешки - 24 срещу 15 на противника, съобщава официалният сайт на родната централа. 

Пореден дабъл-дабъл записа капитанът на тима ни Цветомир Чернокожев. Въпреки проблемите, които му създаваха високите и здрави шведи под коша цетърът вкара 13 точки и овладя 14 борби. 13 точки реализира Александър Матушев, а с 11 точки се отличи Александър Давитков.

Българите трябва да победят утре силния отбор на Словения, който е един от фаворитите за титлата в Македония и да се надяват на добро стечение на останалите резултати, за да продължат напред в горната част на таблицата и битката за медалите и място в елитната Дивизия А. Двубоят е утре, от 19:45 часа.