Българският национален отбор по баскетбол за жени записа категорична победа в последния си мач от квалификациите за Евробаскет 2017. Тимът, воден от селекционера Георги Божков надви Швейцария като гост със 72:48 точки. Това бе втора победа за българския състав в европейските квалификации.

Така българките завършват трети в група F на квалификациите с актив от 2 победи и 4 загуби. На първо място в групата е Русия с 6-0, на второ – Гърция с 4-2, а на последно – Швейцария с 0-6.

Българките бяха напред в резултата през по-голяма част от мача.Все пак - първото полувреме бе по-равностойно, а нашите наложиха своето превъзходство и логично спечелиха, пише официалният сайт на родната централа.

Даниела Петева беше най-резултатна за победителките с 19 точки (5/6 от тройката), 18 и 8 асистенции добави Радостина Димитрова, а с 11 точки и 6 борби се отчете Димана Макариева.

"За да спечелиш мача, трябва да играеш добре в защита. В първото полувреме не играхме толкова добре, загубихме много борби. Нямахме много възможности за бърза атака. Те вкара поредица от отворени стрелби. Накрая ние имахме възможност за много чисти стрелби и се възползвахме от тях", каза след мача селекционерът Георги Божков.