Женският национален отбор по баскетбол се отдалечи от мечтата си да играе на Европейско първенство, след като претърпя второ поражение в допълнителна група Б. Момичетата на Георги Божков загубиха като гост на Унгария с 47:56 и сега се нуждаят от помощ от страна на третия отбор в групата Израел, за да си осигурят заветното първо място. Само лидерската позиция ще прати българките на финалния турнир в Италия и ще им даде последен шанс да играят на Евробаскет 2007.

Повратна в днешния мач между Унгария и България се оказа първата част, в която домакините надделяха с 24:12. Тази преднина се оказа повече, отколкото момичетата на Георги Божков можеха да върнат, и въпреки равностойната игра в следващите три четвъртини, тя не бе стопена. На полувремето резултатът бе 38:30, а след почивката дамските състави си отбелязаха само 35 общо.

Натурализираната Таня Чиров отбеляза 13 точки за България, а Милена Томова бе най-полезна с 10 точки, пет борби и четири асистенции. Най-резултатна в мача бе Тимеа Береш с 14 точки за Унгария.

Георги Божков започна със следната стартова петица: Милена Томова, Албена Бачкова, Таня Чиров, Елена Йоловска и Наталия Топалова, като направи две промени в сравнение със състава в първия мач между двата тима. В Перник преди 10 дни България се наложи със 66:52 и именно по тази причина все още на теория може да се класира първа в групата. Българките обаче трябва да стискат палци на Израел да победи Унгария като домакин, а след това самите те да победят израилтянките пред родната публика в зала „Миньор” на 15 септември.