Националният ни тим по баскетбол-жени може да не играе домакинските си мачове от евроквалификациите това лято в новата зала в Самоков. „Има колебания за града домакин. Може би няма да е Самоков, както бяхме обявили предварително”, сподели старши треньорът на баскетболистките ни Николай Боруков и добави:

„В момента разглеждаме различни оферти. Голям е проблемът, ако в тази огромна зала публиката се окаже малко. Това ще е несериозно. Надявам се да подсигурим по-малка зала”, заяви още Боруков, но проблемът може да се корени в писмото, което преди време пуснаха от БК Рилски спортист, че кандидатстват за Държавните финали за подрастващи – юноши, момчета до 12 години, девойки, кадетки, момичета до 14 години и момичета до 12 години…

Националките ни ще започнат подготовка в началото на юли. „Мога да кажа, че турнирът „Иван Гълъбов” ще е на 15-17 август с Холандия и Швеция. На 21 и 22 август имаме контроли със Словения. Договорени са и мачове с Чехия и Словакия на 21-27 юли, а очакваме и потвърждение за покана за турнир в Италия”, коментира Николай Боруков.