Националният ни отбор по баскетбол излиза довечера срещу европейския шампион от 2005-та година Гърция във втората си среща от приятелския турнир в Марибор. Двубоят е от 19 часа, а утре играят домакините от Словения и гърците. Снощи българите изтормозиха словенците при поражението със 77:80 точки, но се държаха достойно на терена и то без капитана на мъжкия ни тим Тодор Стойков. Трудната победа на домакините в Марибор пък предизвика злостни коментари в местната преса, като например, че отборът на Словения се е измъчил срещу един от най-слабите отбори на Евробаскет 2009.

Треньорът на словенците Юре Здовц пък коментира, че това е само част от подготовката на състава му за предстоящото първенство на Стария континент и е искал да изпробва някои играчи от пейката. „Разбира се не съм доволен, но има и такива мачове”, заяви Здовц.

Все още не е ясно дали в сблъсъка с Гърция тази вечер участие ще вземе Тодор Стойков, който лекува сериозна наставника или треньорският щаб на националния ни състав отново ще предпочете да не рискува с включването му в игра.