Подкрепата на феновете ще е изключително ценна за националния ни тим по баскетбол това лято, тъй като играчите водени от трикратния шампион на Европа с Макаби Тел Авив –Пини Гершон се впускат в тежка битка за класиране на първенството на Стария континент в края на август.

Добрата новина за представителния ни състав и за любителите на този спорт у нас е, че желаещите ще имат възможност да наблюдават не само домакинските срещи от евроквалификациите в зала „Универсиада”, но и гостуванията в Сърбия и Унгария.

Съвместно с родната баскетболна федерация се организира екскурзия до Белград и Будапеща в периода 3-6.09 за мачовете на националите срещу световният шампион от 2002-а година в зала „Пионир” в сръбската столица и в град Шалготарян срещу унгарците. Цената на пътуването, което включва три нощувки и билети за двубоите е 480 лева.

България ще се изправи срещу жадните да върнат старата си слава сърби, друг от фаворитите – Италия, както и Унгария, и Финландия в групата си от евроквалификациите през август и септември.

Снощи баскетболистите ни победиха Белгия в първата от двете планирани проверки, а довечера от 18.30 часа отново се изправят срещу същия съперник в зала „Универсиада”.