Баскетболистите ни разпуснаха с дива игра на джаги в почивния си ден на Универсиадата в Белград. Най-майстор от нашите се оказа Христо Николов – Гларуса, който разби конкуренцията със силов стил. Христо дори счупи главата на една от фигурките при дивото въртене на ръчките на масата, монтирано в един от офисите на една от следващите Универсииади – в Казан през 2013 г.

Българските баскет национали излизат днес в трети мач на Игрите, след като прегазиха Украйна и Япония и се класираха в следващата фаза на турнира. Срещата днес е първа от втория етап на надпреварата.

Мачът днес с иберийците е от 16.00 ч. българско време в зала „Милениум” във Вършац. Градчето е на два часа път от сръбската столица, затова нашите са заръчали суха храна и ранен автобус от университетското селце.

Тити Папазов излиза с нова петица днес срещу Португалия. В равнение с предишните два мача на мястото Станислав Славйеков днес ще започне Златин Георгиев. Така стартовият състав на България ще бъде - Асен Великов, Златин Георгиев, Иван Лилов, Христо Николов и Николай Върбанов.