Украйна разгроми със 104:74 Япония в първия мач от нашата група в баскетболния турнир при мъжете. Двубоят бе изгледан от старши треньора на българите Константин Папазов и неговия асистент Янко Янчев, малко преди те да проведат първата тренировка на тима ни след пристигането му в Сърбия. Двамата твърдят, че украинците са преодолим тим, въпреки че са разбили азиатците още в началото на мача. Днес българите излизат в първия си мач на Универсиада 2009, точно срещу Украйна. Двубоят е в залата на градчето Вършац – на около 80 км от Белград.

Тимът на Тити ще бъде подкрепян от мощна агитка, включваща почти целия персонал на посолството ни в Белград, начело с посланик Георги Димитров, голяма част от българската делегация на Универсиадата и много работещи в Сърбия нашенци, които вчера непрекъснато питаха в българската мисия кога и къде е мачът на нашите.

Според Папазов победа днес ни открива пътя към челната осмицата на Игрите. От групата ни продължават напред първите два отбора които се кръстосват после в следващата фаза с Португалия или Турция.

От нашите утре участие на Универсиадата ще запишат представителите ни във фехтовката (шпага), в тениса на маса отборно мъже и жени, в тениса двойки мъже и в 3 категории на таекуондото.