Националният ни отбор по баскетбол за мъже ще замине без предварително обявена премия за участието си на Европейското първенство. Президентът на централата ни Георги Глушков обяви, че за финансов стимул за състава ще се мисли при добро представяне, като голяма цел на България в Литва ще е стигне поне до победа на големия форум.

„Надявам се, че отборът ще е готов за Литва. Независимо, че някои от по-добрите отбори ни подценяват, но нека да ни подценяват. Мисля, че самата подготовка и контролните срещи са една игра на криеница в общи линии. Всеки иска да извлече максимума без да покаже силните си страни и да остане нещо неразкрито”, коментира Георги Глушков пред Гонг и продължи:

„Очаквам добра организация. Надявам се да има доста публика в залата, но това не мога да преценя, след като Литва не играят в този град. Дано да е приятна обстановката. Може би втората фаза ще е по-интересна и много ми се иска да разберем.”

Колкото до евентуална премия за отбора, Глушков каза: „В предишните години имам опит, че като се класирахме и президентът веднага сподели от радост, че иска да има премия. Мисля, че сега трябва да направим нещо, което не сме правили от доста години. Ние от 1989-та година нямаме победа на Европейско първенство. Трябва да направим нещо, което да се запомни и тогава ще мислим.”