„Радвам се,че за поредна година съм част от националния отбор и имам честта да защитаваме с моите съотборници името на България. Тази година отборът е доста подмладен и вярвам, че новите имена в ще помогнат с много желание и настроение да постигнем целта и да се класираме за европейското първенство”, сподели гардът на националния тим на България по баскетбол Асен Великов.

„Подготовката минава чудесно и смятам, че до началото на мачовете ще бъдем в оптимална форма. От няколко дни сме в Боровец, където вниманието е насочено изцяло в подготовката и напредъка на всеки от нас. Този сезон за мен и моя отбор беше доста успешен. Смятам, че показахме много добра игра и класирането в първенството и за купа България го доказва. Вярвам, че с националния отбор също ще е успешно представянето, въпреки силните отбори с които сме в група. Виждам как всеки тренира и се раздава максимално, а това е основната предпоставка за един отбор да успее. От началото на лагерите всички тренират пълноценно”, коментира още Великов за подготовката на държавния ни тим в блога си в superbasket.bg и добави:

„Това лято отборът е воден от Георги Младенов. Всеки знае неговите успехи и качества, но смятам, че вярата и увереността, която той ще даде на всички нас ще е от голямо значение и полза за отбора. Още в началото на подготовката успя да запали целия отбор с неговия хъс и желание. Всичко това, което казах до сега с малко късмет и подкрепа от феновете на тази игра, смятам, че е достатъчна предпоставка това лято да и радваме с играта си и да успеем да се класираме.”