Аржентина се наложи с 82:77 над Бразилия в третия от четвъртфиналите от програмата на Олимпийския турнир по баскетбол. Двата южноамерикански колоса спориха за това, кой ще е съперник на големия фаворит в турнира САЩ, който още не е изиграл своя четвъртфинал, но надали ще има причини за тревоги срещу Австралия.

По-опитният аржентински тим успя да наложи своята воля във втората и третата част, и въпреки че малко преди края бразилците намалиха изоставането си само до три точки – 74:71, не се стигна до обрат. Кариоките на няколко пъти в мача се доближаваха на кош-два от съперника, след като стопяваха двуцифрен дефицит, но така и не съумяха да пробият.

Аржентина мина през Бразилия, на път за САЩ

източник: Reuters

Луис Скола вкара 17 точки, Ману Джинобили и Карлос Делфино – по 16. За Бразилия Марселиньо и Леандро Барбоса нанизаха по 22.

Аржентина загуби от САЩ в груповата фаза с разлика от 29 точки. Ако двата отбора очаквано се срещнат на полуфинал, това ще е трета поредна Олимпиада, на която го правят точно в този етап. През 2004-та Аржентина спечели, но в Пекин САЩ си върна и спечели златото.

Аржентина мина през Бразилия, на път за САЩ

източник: Reuters