На подкрепа на около 100 човека ще може да разчита националния ни тим по баскетбол на Европейското първенство в Полша.

„Абсолютно всичко около организацията по пътуването и престоя в Полша е готово. Остават съвсем дребни детайли и разбира се да се определи окончателният състав на отбора. На 5-ти септември летим с чартърен полет. Официалната група, която тръгва с отбора е около 105 човека. Отделно има хора, които са си закупили билети тук или са направили заявка да си ги купят в Полша. Аз очаквам агитката ни разбира се да не бъде кой знае каква, но в рамките на стотина човека”, сподели генералният мениджър на мъжкия ни състав Росен Барчовски, който напомни, че предстоят две проверки със сръбския Хемофарм в зала „Универсиада”. Двубоите са довечера и във вторник от 18 часа.

„Днес и утре играем с Хемофарм, а това ще са последните ни да кажем официални контроли в София, защото на 3-ти септември играем с Рилски спортист. На 27-ми август пътуваме за Словения, където ще участваме в турнир с домакините и Гърция”, обясни Барчовски.

Колкото до разузнаването на съперниците, в българския лагер задачата е изпълнена на ниво. „За разузнаването отговарят Тони Дечев и Любомир Минчев. Няма мач, които да са играли противниците ни и да го нямаме на запис с пълни детайли. Тони Дечев пътува и до Англия, където играха Турция и Полша, така че имаме максималната информация. Повече от това не може”, отсече Росен Барчовски пред Гонг.

Междувременно, от БФБаскетбол съобщиха, че все още разполагат с 37 билета за всеки от трите мача от груповата фаза на „трикольорите” във Вроцлав, които са в свободна продажба. Пропуските са на обща цена за цялата фаза 60 лв. Желаещите да се сдобият с билети за трите срещи могат да получат повече информация от Филип Илиев на телефон 02/ 986 48 16 или на e-mail: philip@basketball.bg .