Пилотът на хеликоптера, с който загина баскетболната легенда Коби Брайънт, е летял твърде ниско, за да може да бъде следен от радари в мъглата. Това става ясно от записи на въздушния контрол, разпространени в понеделник.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Междувременно следователи намериха останките от три тела на мястото на катастрофата и издирват останалите. Хеликоптерът "Сикорски Ес-76" се блъсна в неделя във възвишение край град Калабасас в Калифорния, на около 65 км северозападно от Лос Анджелис. Всичките девет пътници на борда загинаха, включително 13-годишната дъщеря на Коби Брайънт - Джиана. Катастрофата е предизвикала пожар на земята, а останките от хеликоптера са пръснати на площ от 1000 кв.м. 

GettyImages/Gulliver
8 снимки

NBA отмени мача, насрочен за днес, между отборите на Лейкърс и Клипърс. Решението бе взето от уважение към организацията на Лейкърс, която дълбоко скърби за трагичната загуба на легендата на Лейкърс Коби Брайънт, неговата дъщеря Джиана и още седем души в катастрофа с хеликоптер в неделя, посочи Националната баскетболна асоциация.