Капитанът на националния отбор по баскетбол Павлин Иванов пое отговорност за поражението на България от Швеция със 70:84 в двубой от група “D” на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. 

“Като цяло аз искам да се извиня на отбора и на всички фенове, защото този мач го чаках от доста време и както бях здрав, в последните дни се получиха много тъпотии. Аз бях много слаб, няма какво да коментирам целия мач. Разочарован съм от себе си. Видяхте на терена как бях, така се и чувствах. Накрая гардът им вкара тройка с табло и накрая тази тройка накрая… При нас винаги се случва нещо подобно. Така беше и в предните квалификации, сега пак е така.

Аз наистина вярвам, че в България можем да покажем по-добра игра срещу тях и даже да ги победим с повече. 14 точки не са малко, но ако всички сме здрави и всичко е наред, е напълно възможно да ги победим с повече. Те са добър и дисциплиниран отбор, но с помощта на публиката в Ботевград ще се надяваме и на тях. Ще се хвърляме на макс.

Сега имаме много тежък мач с Германия. Ще дам всичко от себе си да съм на паркета за този мач. Лошото е, че утре трябва да отида на прегледи, за да се види какво точно ми има. Ако е такава болката, не знам какво ще се случи”, заяви Иванов.