Легендата Майкъл Джордан е претърпял сериозни финансови загуби заради пандемията от COVID-19 и последвалата я борсова криза на „Уолстрийт“.

Изданието „Basketball Forever“ твърди, че в рамките на последната година Въздушния е загубил около 300 милиона долара. Легендарният баскетболист сериозно е пострадал финансово през последните седмици, когато компанията „Gamestop“, в която има сериозен дял, претърпя крах на финансовия пазар и цената на акциите паднаха с 2%.

Gulliver/Getty Images
16 снимки

57-годишният Джордан е собственик на Шарлът Хорнетс от НБА, а прекъсването на шампионата през миналия сезон заради пандемията му коства сериозни приходи. Освен това „стършелите“ не участваха в доиграването на първенството, тъй като имаха твърде слаби показатели. Това доведе до още загуби за Майкъл Джордан, тъй като клубът не получи пари от рекламни и телевизионни права.

Американските медии са изчислили, че за последните две години богатството на Въздушния е сериозно намаляло. В началото на 2019 г. то е 2,4 милиарда долара. При последвалата оценка през май 2020 г. вече е в размер на 2,1 милиарда. Към настоящия момент се счита, че богатството му се изчислява на 1,8 млрд. долара.