Джеймс Хардън реализира 26 точки за победата на Хюстън със 100:93 у дома срещу Юта в първия кръг от плейофите в Западната конференция от Националната баскетболна асоциация. Отборът на Рокитс спечели серията с 4:1 успеха и се класира за полуфиналите на Запад в трети последователен сезон.

Клинт Капела се отличи с 16 точки и 10 овладени топки под кошовете за победителите.

Донован Мичъл от гостите реализира само 12 точки след силния си четвърти мач от серията. Той пропусна всичките си девет опита за стрелба от зоната за три точки в среща номер 5 между Рокитс и Джаз.

Отборът от Тексас ще се изправи срещу Голдън Стейт или Лос Анджелис Клипърс в следващия кръг от директните елиминации.

Клипърс спечели изненадващо със 129:121 като гост срещу шампиона Голдън Стейт. Тимът на Уориърс има предимство от 3:2 победи в серията от първия кръг на плейофите в НБА.

Лу Уилямс реализира решителен кош само 89 секунди преди края на последния период, завършвайки с 33 точки и 10 асистенции.

Кевин Дюрант отбеляза рекордните за своята кариера 45 точки в двубой от директните елиминации в НБА, но те не бяха достатъчни за Голдън Стейт да приключи серията с Лос Анджелис.

Отборът на Клипърс игра изключително силно в защита и не позволи на Голдън Стейт да демонстрира отличната си стрелба от средно и далечно разстояние.

Мач номер 6 между двата отбора е в петък, а домакин е Лос Анджелис./БТА