Дирк Новицки наниза 30 точки в последния домакински мач за Далас в кариерата си и помогна за победата над Финикс със 120:109.

40-годишният германец се прости подобаващо с публиката в "Американ Еърлайнс Сентър", където игра във всичките си 21 сезона в Националната баскетболна асоциация. 14-кратният участник в Мача на звездите Новицки обяви, че това е бил последният му домакински мач на церемония след двубоя, на която присъстваха други бивши звезди от лигата, сред които Лари Бърд, Чарлс Баркли, Скоти Пипън, Шон Кемп и Детлеф Шремпф.

Все още не е ясно дали германецът ще играе в последния мач от кампанията срещу Сан Антонио като гост в сряда.

Срещу Финикс той записа 1521-ото си участие в лигата за Далас и оформи сметката си на 31540 точки, с което заема шестото място във вечната ранглиста на най-добрите реализатори в НБА. Новицки помогна на Далас да спечели единствената си титла през 2011 година, когато беше обявен за най-полезен играч в НБА.

Новобранецът Лука Дончич допринесе с осмия си "трипъл-дабъл" в кампанията с 21 точки, 16 борби и 11 асистенции.

Джамал Крауфорд наниза 51 точки за гостите, които са най-слабият отбор в Западната конференция и за четвърта поредна година допуснаха повече от 58 загуби.

Далас би Финикс в емоционален мач в НБА, резултати

Дуейн Уейн също вкара 30 точки в последния си домакински мач за Маями преди края на кариерата си, като отборът му спечели със 122:99 срещу Филаделфия. С тройка на Морис Харклес със сирената Портланд спечели гостуването си на Лос Анджелис Лейкърс със 104:101 и си осигури четвъртото място в Западната конференция, а с това и домакинско предимство в първия кръг на плейофите.

Пол Джордж вкара тройка 1,8 секунди преди сирената и донесе успеха на Оклахома Сити над гостуващия Хюстън със 112:111. Ръсел Уестбруук регистрира 33-ия си "трипъл-дабъл" през кампанията с 29 точки, 12 борби и 10 асистенции, а Джордж допринесе с 27 точки и 9 борби за четвъртия пореден успех на тима. Джеймс Хардън завърши с 39 точки и 10 борби за Хюстън, който пропиля аванс от 14 точки в четвъртата част и допусна обрат. /БТА