Крилото на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Алекс Симеонов сподели мнението си след победата над Австрия с 85:71 в Швехат. Така “лъвовете” се класираха за същинската фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025, след като спечелиха групата си в предварителните пресявки.

“Влязохме много агресивно в мача, предполагам се е видяло и отстрани. Захапахме много здраво отбора на Австрия в защита, опитахме се да играем изпреварващо на всеки един техен пас, да им разбием заслоните. Разбивахме им и нападенията, оттам ни се отвори и защитата. В началото си раздавахме топката добре и вкарахме доста отворени шутове, като така им убихме началния ентусиазъм. Оттам нататък мачът вече беше една идея по-лесен като изключим този спад, който беше преди полувремето.

За мен е грешка да се фокусират в двама играчи по простата причина, че имаме много играчи. Ние с Павлин направихме добър мач, но нашият добър мач в Ботевград е на базата на труда на всички, не са само на нас двамата. Всички играхме добре. Показахме, че в първия мач както казах на вашите колеги е инцидент. Показахме реалното си лице. Относно младите момчета няма какво да коментираме. Те имат огромни качества, едри тела, целия арсенал от оръжия, стрелят, борят се. Смятам, че ще можем да се борим и с най-добрите отбори.

Надявам се да отидем в Истанбул и да се борим. Когато отидохме на ЕвроБаскет, много хора смятаха, че ние сме боксова круша, но ние бяхме близо с всички, даже имахме шанс и да продължим. Няма да отидем на екскурзия в Истанбул, отиваме да се борим. Трябва да представим България по най-добрия начин”, каза Симеонов.